Highland games

De Highland Games zijn een 19e-eeuwse voortzetting van traditionele clanspelen uit de hooglanden van Schotland. Nog steeds worden er ieder jaar Highland Games gehouden.

Kuijpers sports maakt het mogelijk om zo’n dag zelf te beleven. Stap met je vrienden, familie of collega’s in een kilt en maak met je eigen team een aanmoedigingskreet om elkaar op te peppen tijdens de games. Zo gaan jullie de strijd aan tegen de andere deelnemers. Voel je voor een dag een stoere Schot en geef alles in de strijd om de titel!

Highland games bestaat uit verschillende fysieke, tactische en technische onderdelen waarbij je goed met je team moet samenwerken. Zo is er keuze uit boomstam werpen (afb.1), touwtrekken, spijker slaan, hamer slingeren (afb.2), wiskey race, hooizakken werpen (afb.3), rugby en boomstam zagen. Het is op sommige onderdelen essentieel om goed samen te werken met het team om succesvol te zijn.

Na het laatste spel van de Highland Games worden alle punten van de diverse onderdelen bij elkaar opgeteld en volgt de prijsuitreiking. Voor het sterkste team is er natuurlijk de eeuwige roem en daarnaast ook nog een leuke prijs!

De Highland Games zijn geschikt voor zowel volwassen als kinderen.

Highland Games Heemstede
Hooizak werpen Ruïne van Brederode